Práca na Novom Zélande

Nový Zéland je krajina s 4,3 mil. obyvateľmi, takže približne taká veľká ako naša počtom obyvateľstva. Má veľmi krásnu až fascinujúcu prírodu a je čoraz viac navštevovaná  turistami a mladými ľuďmi. Mladí ľudia majú záujem zažiť ju na vlastnej koži a to vo forme štúdia alebo hľadajú možnosť pracovať tam.

I keď veľa Novozélanďanov odchádza na počudovanie do iných krajín, ako napr. do Austrálie za prácou, mladým ľudom ponúka stále dostatočné množstvo pracovných príležitosti a to v rôznych oblastiach. Mladí ľudia si môžu nájsť prácu ako je napríklad farmárčenie, vinárstvo, cestovný ruch, reštauračné služby, au pair a podobne.

Pobyt na Novom Zélande poskytne nové pracovné skúsenosti, prax do života  a samozrejme sa zdokonalíš v jazyku.  Pracovné miesta sa dosť odvíjajú od sezóny. Napríklad najvyššia sezóna na zber jabĺk je marec – apríl, zber a balenie kiwi marec-jún, takže je to rôzne a vždy sa dá nejaká práca nájsť.

Akou formou si môžeš prácu na Novom Zélande nájsť? Môže ti pomôcť agentúra, alebo si hľadaj prácu osobne, choď s očami otvorenými po miestach, kde by mohla byť pracovná príležitosť. Vynikajúca príležitosť ako si nájsť prácu je začať štúdiom, škola ti pomôže v hľadaní a s prípravou na prácu, nápomocní ti budú aj spolužiaci a kamaráti, ktorých tam získaš. Môžes sa aj zaregistrovať na portáloch, ktoré ponúkajú prácu alebo hľadaťna internete.

zéland

Pridaj komentár